• Bestel nu gemakkelijk online
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50 binnen NL
  • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
  • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0

Vlooien, teken en wormen voorkomen

Parasieten

Genieten van de zon tijdens de warme zomermaanden, samen met uw huisdier. Heerlijk! Helaas houden allerlei parasieten, zoals vlooien en teken ook van het warme weer. Wanneer u uw huisdier niet op tijd behandelt tegen vlooien, heeft u een grote kans op een vlooienplaag in huis.

Vlooien en teken voorkomen

Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe middelen op de markt gekomen om vlooien en teken te voorkomen. Denk hierbij aan vernieuwde banden en spot-on pipetten met een grotere werkzaamheid. Voor honden is er bijvoorbeeld ook een tablet beschikbaar die 3 maanden werkt tegen vlooien en teken. Voor katten is er nu een spot-on die zowel tegen vlooien, teken als wormen beschermt. Tevens bestaat er voor katten een injectie die uw huisdier 6 maandenlang tegen een vlooienplaag beschermt.

Het beste anti-vlooienmiddel of anti-tekenmiddel

Welk anti-vlooienmiddel of anti-tekenmiddel voor uw huisdier het meest geschikt is, hangt af van uw wensen, uw dier, of uw dier gewassen wordt of zwemt en een eventuele vakantielocatie. Vraag aan de Pets Health balie naar de verschillende mogelijkheden.

Wormen

Naast vlooien en teken dient u ook alert te zijn op wormen bij uw huisdier. De lintworm, onder andere overgebracht door vlooien, is te herkennen aan de typische rijstkorrels in de mand of onder de staart. Andere wormen die kunnen voorkomen bij honden en katten zijn bijvoorbeeld spoelwormen. Veel worminfecties zijn niet aan de buitenkant of in de ontlasting van uw huisdier waarneembaar, maar kunnen wel degelijk gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook is er bij sommige worminfecties, zoals de spoelworm en de vossenlintworm, kans op besmetting bij de mens.

Hoe vaak moet ik mijn hond of kat ontwormen?

Vier keer per jaar ontwormen geldt als advies voor honden en katten die buiten komen. Wanneer uw hond vers vlees, knaagdieren of ontlasting van andere honden of katten eet, of u jaagt met uw hond kunt u beter vaker ontwormen. Indien u naar het buitenland gaat is het daarnaast belangrijk te denken aan een middel tegen de hartworm. Ga voor advies op maat naar de Pets Health balie.

Wilt u een onbezorgde zomer? Kom dan langs in onze kliniek en laat u deskundig voorlichten.