• Bestel nu gemakkelijk online
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50 binnen NL
  • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
  • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0

Urine opvangen

Urine opvangen

Soms is het nodig om wat urine van uw huisdier op te vangen, zodat het bij de dierenkliniek onderzocht kan worden. Het is belangrijk dat u verse urine langs brengt van maximaal 6 uur oud. U dient de urine in de tussentijd in de koelkast te bewaren. Bij voorkeur brengt u ochtendurine langs, aangezien deze het meest geconcentreerd is.

Urine van de hond opvangen

Gebruik voor het opvangen van de urine een breed bakje die u onder de hond schuift tijdens het plassen. Indien dit niet lukt, kunt u ook een grote lepel gebruiken. In onze Pets Health dierenkliniek is eventueel ook een handig urine-opvangsysteem verkrijgbaar. Bewaar de urine in een schoon en goed afsluitbaar potje of buisje in de koeling.

Urine van de kat opvangen

Het opvangen van kattenurine vergt wat voorbereiding. Maak de kattenbak goed schoon en vul hem met Katkor©. Katkor© is een speciale kattenbakvulling die geen vocht absorbeert. Aangezien veel katten niet op de bak willen wanneer deze niet gevuld is, is dit een ideale manier om urine op te vangen. Er wordt een pipet meegeleverd waarmee u de urine kunt opnemen nadat de kat op de bak geweest is. Wanneer u meerdere katten heeft, kunt u de katten het beste van elkaar scheiden totdat de gewenste kat op de kattenbak is geweest. Katkor© is verkrijgbaar bij de Pets Health balie. Indien het niet lukt om zelf urine op te vangen, kunt u dit ook in onze praktijk laten doen.