• Bestel nu gemakkelijk online
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50 binnen NL
  • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
  • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0

Een onbezorgde zomer met uw huisdier

Vakantie met uw huisdier

Onbezorgd genieten tijdens de zomer? Kom tijdig bij ons langs voor advies, chippen of vaccinaties!

De vakantie staat voor de deur. Dit is hét moment om te checken of u alle zaken voor u en uw huisdier goed heeft geregeld, zodat u straks onbezorgd kunt genieten tijdens de zomer.

Als u uw huisdier meeneemt op vakantie naar het buitenland, dan geldt een aantal zaken voor ieder land:

  • Uw huisdier heeft een Europees paspoort nodig, met daarin de ingevulde vaccinatiebewijzen en eventuele gezondheidsverklaring.
  • Uw huisdier moet gechipt zijn. Ook binnen Nederland is het verstandig uw huisdier te chippen.
  • Uw huisdier moet ingeënt zijn tegen rabiës - minimaal 21 dagen voordat u op reis gaat. Voor landen buiten Europa doet u er goed aan te checken wat de specifieke eisen zijn met betrekking tot een rabiësvaccinatie.

Op vakantie met uw huisdier

Het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) heeft per land op een rij gezet waar u aan moet voldoen als u met uw huisdier op vakantie gaat. Ook voor landen buiten Europa kunt u hier terecht.

Parasieten

  • Teken: Teken kunnen bij mens en dier verschillende ernstige ziektes overbrengen. Bescherm uw huisdier daarom goed door middel van een spot on, tablet of een halsband. Loop uw huisdier iedere dag na op teken en verwijder deze met een tekentang. Worden ze binnen 24 uur verwijderd, dan vermindert dit de kans op besmetting aanzienlijk.
  • Vlooien: In de zomer is de kans op een vlooienplaag het grootst. Bescherm uw dier met een goed vlooienmiddel.

Lees hier meer over bescherming tegen parasieten

Ziekten in het buitenland

  • Leishmania: In mediterrane landen komt de zandvlieg voor, overbrenger van leishmaniose. Deze ziekte kan zowel bij de hond als mens schade veroorzaken aan de huid, slijmvliezen en inwendige organen. U kunt uw hond beschermen tegen deze zandvliegjes door middel van druppels of een band. Ook bestaat er een vaccinatie.  
  • Hartworm: Hartworm wordt overgebracht door muggen en kan ernstige hartklachten veroorzaken bij uw hond of kat. Koop een band of druppels die een afwerend effect hebben op deze muggen. Ontworm uw huisdier bij thuiskomst, en een maand later nog een keer.

Op de site van het LICG vindt u meer informatie over de meest voorkomende ziekten in het buitenland.

Dierenpension

Bent u van plan uw huisdier onder te brengen in een pension? Wees er snel bij! Sommige zitten al maanden van tevoren volgeboekt. Verdiep u ook in de eisen die zij stellen, die zijn niet overal hetzelfde.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat u op tijd alles regelt voor een onbezorgde zomer.

Kijk voor meer informatie en een handige checklist in onze vakantieflyer.
Deze is gratis af te halen bij onze Pets Health-balie of hier te downloaden.